Vakantie vieren in ons mooie vakantiehuis in Thüringen, daar waar rust, ruimte en gastvrijheid nog gewoon zijn.


Welkom op onze website.

Een kronkelend weggetje voert je naar het idyllisch gelegen dorpje Rehungen in het prachtige Thüringen. Al rijdend langs het mooie oude kerkje en het Heimatshaus sla je af de Dietzelsgasse in. Hier bevindt zich ons prachtige nostalgische vakwerkhuis “Haus am Dietzelsgasse ” op nr 48.

haus am dietzelsgasse
haus am dietzelsgasse
huisnummer vakantie huis
huisnummer vakantie huis
Haus am dietzelsgasse
Haus am dietzelsgasseOns vakantiehuis in Thüringen “Haus am 
Dietzelsgasse” hebben we met veel liefde sfeervol verbouwd. Het is een huis geworden vol kleine verrassingen, verrassingen die je een klein inkijkje geven in de opbouw van een oud vakwerkhuis.

Elementen als lemen wanden en plafonds geven het huis een heerlijk warm en comfortabel klimaat.


Het vakantiehuis Thüringen “Haus am Dietzelsgasse” ligt op de zonzijde van een eigen bergje. Op het hofje bevindt zich een terrasje met een prachtige stenen trap die je het gevoel geeft in een mediterraans land te zijn en uitnodigt tot het drinken van een heerlijk glaasje wijn, een koud Duits biertje of wat anders vloeibaars..


  • tuin hofje
  • tuin zitje 1
  • tuin zitje 2
  • tuin zitje 3
  • bergzitje
  • tuin zitje
  • tuin hofje
Op het overdekte terras, gemaakt van een oud gebint, staat een grote houten tafel met comfortabele stoelen. Het staat garant voor vele lange zwoele avonden buiten zijn en kijkt uit op de prachtige omheinde tuin.


Uw honden zijn ook van harte welkom. Het gehele huis heeft een makkelijke antislip PVC vloer en manden en waterbakken zijn aanwezig. De tuin is ontsnapping-proof en veilig voor windhonden. Een groot deel van de tuin is 1.80m hoog omheind, zodat zowel baasje als hond zonder stress kunnen genieten van een zorgeloze vakantie.De tuin wordt bewoond door vele vogels. Ook kun je een geheel onschuldige hazelworm tegen komen, of zelfs als extra verrassing af en toe een wasbeertje.


Op het kleine bergje staan veel fruitbomen (appel, peer, pruim en kers) waar uiteraard van geplukt en gesnoept mag worden. Het is geen strak aangelegde tuin; er lopen kronkelende paadjes langs de bomen en struiken en er is een klein gras terrasje. Dus heerlijk snuffelen, rond rommelen en in de zon dommelen voor hond en baas.

 

De omgeving is prachtig: 

Weidse vlaktes wisselen af met geweldige bossen, heuvels en dalen vol prachtige vakwerkdorpjes met kleine stroompjes. Of je nu heerlijk wilt luieren in de geheel omheinde tuin, een stevige wandeling wilt maken met of zonder hond, of sportief bezig wilt zijn op je mountainbike of wielrennersfiets;
alles is mogelijk en gelijk vanuit de achterdeur.

Dus kom naar ons vakantiehuis in Thüringen"Haus am Dietzelsgasse" en laat je verrassen!