Vakantie vieren in ons mooie vakantiehuis in Thüringen, daar waar rust, ruimte en gastvrijheid nog gewoon zijn.


De Omgeving

 

Het rustige dorpje Rehungen ligt in Thüringen in het voormalige Oost-Duitsland.

Thüringen, daar waar rust nog heel gewoon is, en de mensen vriendelijk en hartelijk zijn.

Rehungen is het dorpje waar ons vakantiehuis zich bevindt. Het dorpje ligt tussen de bossen en dalen aan het Dün Helbetal en Keulaerwald, welke over gaan in de Süd Harz en het Thüringerwald. Hier kun je nog dagen wandelen of mountainbiken zonder dat je iemand tegen komt.

Het bos is niet gecultiveerd en bestaat voornamelijk uit oude en jonge beuken. Je komt er nog bosaardbeitjes tegen of zeldzame orchideeën. In het voorjaar staat het bos vol met daslook (heerlijk om pesto van te maken). Soms staat er een briesje en waait er een vleugje daslook door het dorpje, heerlijk!

Als je het kleine straatje, de Dietzelsgasse, uitloopt loop je zo het dal of het bos op de berg in.

Prachtige korte en lange wandelingen zijn van hieruit zeer goed mogelijk, bijvoorbeeld naar het oude “Rondel”, of voor een kopje koffie naar het schilders dorpje Friedrichsrode.

In dit gedeelte van Thüringen is nog geen massa toerisme. Er zijn prachtige oude wandelroutes, kastelen en ruïnes, en dus ook volop verassingen onderweg.

 

In Rehungen zelf is een klein dorpscafétje en een bloemenwinkeltje. Een grote supermarkt ligt op 4km afstand in Sollstedt, met de (aanwezige) fiets is dit een prachtig ritje.

 

dorpscafé
dorpscafé

 

Er zijn veel idyllische dopjes in de buurt en grotere steden op minder dan 20 minuten auto rijden. Je kunt er verdwalen in oude vakwerk binnensteden en volop cultuur kunt snuiven. Ook zijn er volop burchten en kastelen om je terug in de middeleeuwen te wanen. In bijvoorbeeld Burg Scharfenstein wordt whisky gemaakt en kun je deelnemen aan een proeverij.

 

Naast wandelen is het ook een geweldige omgeving om te hardlopen, racefietsen of mountainbiken. Van een rustig ritje van dorpje naar dorpje over een asfalt fietspad, tot flink aan de bak door bos en berg: voor ieder wat wils.  


Op een klein halfuurtje rijden bevindt zich Nordhausen. Naast een indrukwekkend voormalig concentratiekamp bevindt zich hier in de zomer een geweldige kolonie kraanvogels. In het najaar kun je tijdens de trek de kraanvogels horen en zien vliegen over het vakantiehuis "Am Dietzelsgasse".


  • kraanvogel
  • kraanvogel
  • kraanvogel


Op een klein uurtje rijden ligt Braunlage, een geweldig wintersport gebied. Je kunt er skiën,  aprés-skiën, rodelen en natuurlijk sleeën. Skiën en sleeën natuurlijk ook mogelijk in de bergen en heuvels bij ons vakantiehuis wanneer er sneeuw ligt.


In het vakantiehuis "Am Dietzelsgasse" bevindt zich een map met activiteiten die in de buurt gedaan kunnen worden, alsmede wandelkaarten van de directe omgeving.

Genoeg te doen dus in de buurt van ons vakantiehuis in Thüringen!